<div dir="ltr">2008/10/8 Max Kipness <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:max@assuredata.com">max@assuredata.com</a>&gt;</span><br><div class="gmail_quote"><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">




<div>
<font size="4"><font face="Calibri, Verdana, Helvetica, Arial"><span style="font-size: 11pt;">Yesterday, I rebooted our MailScanner server after more than a year. There was a problem with an interface and it took an hour &nbsp;to bring it back up. When back up I noticed that the <a href="http://mqueue.in" target="_blank">mqueue.in</a> folder had grown to a couple of thousand as I have script to monitor all the queues. I didn't think much of it because this happens, but it finally catches up after an hour or so. Well by the time I had a chance to get back to it in the evening, there were 40k messages in mquque, and incoming seemed to stay at 90. It was obvious that MailScanner was no longer processing mail. <br>

<br>
I see no errors in the maillog, the local dns caching server is working fine and fast as can be, and nothing else really stands out. Thinking that there were just too many emails coming in for it to handle (load was up to 47 and sendmail kept stopping and starting receiving messages). So I moved <a href="http://mqueue.in" target="_blank">mqueue.in</a>, mqueue, and incoming messages elsewhere and started MailScanner clean. Mqueue.in just started growing again.<br>

<br>
After reading some other messages, I decided the best thing might be to run in debug mode. I tried both setting debug=yes and running check_MailScanner, and running ./MailScanner ódebug and both of them print a few lines, the last being SpamAssassin temp dir=blah, blah then stops. In the maillog it prints a few lines and stops as well. Isn't debug mode supposed to process some mail, or one at a time &nbsp;or something. Or am I doing it wrong.<br>

<br>
Any other suggestions as to how to get MailScanner running or to troubleshoot this error? Or get debug mode running to see where the problem might be?<br>
<br>
Unfortunately I had to stop the MailScanner services and start Sendmail and let thousands of spam through so users could get email today.<br>
<br>
Thanks for any assistance...<br><font color="#888888">
<br>
Max</font></span></font></font>
</div>


</blockquote><div><br>did you try mailscanner --lint? to see if there is any problem? also you can try disabling spamassassin or in spamassassin disable some plugins.<br><br>Eduardo.<br>&nbsp;</div><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
<br>--<br>
MailScanner mailing list<br>
<a href="mailto:mailscanner@lists.mailscanner.info">mailscanner@lists.mailscanner.info</a><br>
<a href="http://lists.mailscanner.info/mailman/listinfo/mailscanner" target="_blank">http://lists.mailscanner.info/mailman/listinfo/mailscanner</a><br>
<br>
Before posting, read <a href="http://wiki.mailscanner.info/posting" target="_blank">http://wiki.mailscanner.info/posting</a><br>
<br>
Support MailScanner development - buy the book off the website!<br>
<br></blockquote></div><br></div>